Jeste li identificirali neko područje u vašoj prehrani koje biste željeli poboljšati? Jeste li pili zelene kašaste sokove i osjetili porast energije?
Danas ćemo se fokusirati na gubitak težine.
Gotovo svatko želi izgubiti po koji kilogram, no zašto je to tako teško, izgubiti na težini i održati željenu težinu zauvijek? Zašto dijete ne rade onako kako bi trebale?
Nitko ne voli ići na dijetu. Većina čak i ne voli razgovarati o tome. U suštini koncepta dijeta je strah od oduzimanja. Ići na dijetu znači da nećemo moći jesti ono što volimo i u količinama koje želimo, da ćemo biti stalno gladni. Najgore od svega je to da će nam se većina kilograma (ili čak i više njih) vratiti nakon prestanka dijete. Tako prolaze godine borbe sa kilogramima, uvijek s povratnim efektom. Kako vrijeme prolazi ljudi na kraju odustanu od dijeta a onda dolazi do pojave bolesti poput dijabetesa tipa 2, koronarnih bolesti, visokog kolesterola i drugih kroničnih bolesti.
Postoji li lakši način za gubljenje težine? Što ako postoji podnošljiv, dugoročan način koji ne uključuje izgladnjivanje?
Jedna od stvari koja je od velike pomoći je ubacivanje u prehranu zelenih kašastih sokova (nije najvažnije), za održavanje idealne težine.
Svako jutro zeleni kašasti sok, doprinijet će porastu vaše energije, ubrzati će vam metabolizam, obnoviti vaše okusne pupoljke, što će vam pomoći da se prebacite na zdraviju hranu. Ne možete izgubiti svu prekomjernu težinu u jedan dan, treba vremena, ali ono što možete učiniti je da zamijenite doručak ili ručak sa smoothiem za gubljenje težine i da ubacite u svoj svakodnevni ritam 30minta vježbanja, može i 45 minuta šetnje, ali šetnje, ne razgledavanja izloga ili pričanja s poznanicima dok izvodite psa u šetnju.Za početak evo jedan odličan recept za smoothie:

 

 

Recept Jagoda s kruškom

jagodakruškaborovice

Sastojci:

1 šalica jagoda (mogu i smrznute)
2 osrednje kruške
1 šalica borovnica
1 čajna žlica namočenih chia sjemenki
3 šalice špinata
1 do 2 šalice vode, ovisi koliko jak blender imate i koliko gust sok želite

 
Uputstvo:

Stavite sve sastojke osim špinata u blender i promiksajte zatim ubacite špinat i miksajte još 30-tak sekundi ili dok ne postane kremasto.

Dobar tek!