Svatko od nas želi imati više energije. Neki se okreću kavi, mnogo, mnogo kave da bi se pokrenuli ujutro, a još i više da ostanu na nogama do večeri. Problem je u tome da kava ne daje potrebnu energiju. Ona samo prikriva simptome niske energije prouzročene neispavanošću, lošom prehranom i neriješenim stresom.
Jedan od najvećih uzročnika pomanjkanja energije je loša prehrana. Masna i obrađena hrana uzima mnogo više energije za probavljanje nego nemasna, cjelovita hrana poput voća i povrća. Previše rafiniranih zaslađivača i šećer rade štetu vašem tijelu, također. Jedan od najvećih problema u prehrani koji prouzrokuju nisku razinu energije je nedovoljno ugljikohidrata i previše masnoća u prehrani, kao i prejedanje s pogrešnom hranom (proteinima, masnoćama i slatkišima). Drugi faktori koji uzrokuju nedostatak energije su nedostatak sna, nedostatak vježbanja i stres. Bez obzira na to koliko ste umorni i iscrpljeni postoje načini na koji možete povratiti svoju energiju. Ne morate se probijati kroz život bez energije. Ja sam dramatično povećao svoju energiju započinjanjem dana sa zelenim kašastim sokom za doručak. Umjesto mafina i kave ili kajgane i tosta, napunite svoju čašu sqa svježim voćem i povrćem
Voće je stvarni doručak za energiju. Napunite svoj blender sa bananom, mangom, ananasom ili bilo kojom kombinacijom vašeg najdražeg voća, tome dodajte šaku ili dvije zelenog lisnatog povrća (salata, špinat, kelj i slično) i žlicu sjemenki lana da bi dobili potrebnu dozu omega 3. Tako će te dobiti energetski napitak pun ugljikohidrata, vitamina, minerala, antioksidansa i hidratizirajući, da bi započeli svoj dan.

 

Recept za podizanje energije:

jagoda špinat smoothie

Sastojci:


2 banane srednje veličine
2 žlice sušenih goji bobica
6 jagoda, može i smrznutih
3 šalice špinata
11/2 do 2 šalice vode

Sve sastojke osim špinata ubaciti u blender i izmiksati kratko, zatim dodati špinat i izmiksati dok ne dobijete glatku smjesu.

Dobar tek!