Sad ćemo pričati o stresu.


Stres je ubojica. On ubija vašu sposobnost da uživate u životu. Ubija vašu mogućnost da budete najbolji što možete biti. Također ubija vaše tijelo čineći vas podložnim bolesti. Kronični stres je povezan s kroničnim stanjima.

Vaše tijelo je dobro opremljeno da se nosi s stresom na kratke staze, što je zdravo, ali tijekom vremena, osjećanje neriješene ljutnje, frustracije, anksioznosti, mržnje prema svom poslu, uvredljivih veza… još štošta, će ostaviti traga na vašem zdravlju. Naravno da ne možete samo pritisnuti dugme i otjerati sav stres da nestane iz vašeg života. Morate podići svoju svjesnost prema izvorima stresa u svom životu, korijeni stresa.
Ponekad, stres je izazvan izvana, a ponekad iznutra. Samo se vi možete osloboditi stresa u svom životu.
Neki od načina koje sam ja koristio da se riješim stresa su:

  • Meditacija: Odvojite 10 minuta tijekom dana i fokusirajte se na svoje disanje. Pohodite tečaj meditacije ili radionicu, pročitajte knjigu o meditaciji ili knjigu samopomoći i težite svaki dan da pomalo meditirate. Pokušajte i vidite kako će to djelovati na vas.
  • Izađite u prirodu: Čak i 15 minutna žustra šetnja će okrijepiti vaš um. Izlazak na sunce i u prirodu meni napuni baterije i umiri mi um.
  • Otkažite: Čak iako ne možete otkazati stresan posao baš ovaj tren, kladim se da postoje stvari koje možete odbaciti, obveze koje više nisu zabavne, neka članstva koja možete otkazati i dok ste u tome sad bi moglo biti dobro vrijeme da promislite o tome gdje ste i gdje želite stići i da počnete raditi male korake pr3ema svom cilju.
  • Uzmite malo “vremena za sebe”: Isključite mobitel, kompjuter i ostale elektronske naprave. Recite ljudima da ste nedostupni i učinite nešto za sebe. To može biti pisanje, čitanje knjige, slušanje muzike, gledanje vašeg najdražeg filma ili lakiranje noktiju.

majka priroda meditacija pri moru

  • Vjerovali ili ne, vaša prehrana vam također može pomoći u borbi protiv stresa. Što se bolje hranite, to ste manje osjetljivi na negativne efekte stresa. Plus, cjelovita čista hrana znači fokusiran čisti um.

Zeleni smoothies meni pomažu da se nosim s stresom na više nivoa!

Prvo, zeleni smoothie sadrži super dozu nutrijenata, koji zamjenjuju one koji nestanu kad je tijelo pod stresom.
Drugo, oni me energiziraju i dižu me u pozitivno raspoloženje. Tijelo i um mi se osjećaju zdravim.

Ovo je umirujući, relaksirajući smoothie, odličan je za sredinu dana, de-stresor ili pak za kraj dana da napuni baterije:

Zeleni relaksirajući smoothie:

borovnicašpinatšipak
Sastojci:
1 šalica smrznutih borovnica
1/2 šalice šipkova juice (juice iz 2 šipka)
1 srednja banana
3 šalice špinata ili nekog drugog zelenja
dodati vode po potrebi

Uputstvo:
Sve sastojke osim špinata ubaciti u blender i miksati kratko, zatim dodati špinat i miksati još 30 sekundi ili dok ne postane kremasto.

Dobar tek!

Stres je toksičan, ali vam zeleni smoothies mogu pomoći da se nosite s njim i daju vam energiju da činite promjene u svom životu koje će eliminirati ili reducirati stres. 🙂