Zeleni kašasti sokovi i sirova hrana za zdravlje

Doslovno ste bombardirani toksinima u današnjem modernom svijetu, iz zraka koji udišete, vode koju pijete, kozmetičkih preparata koje koristite i svakako od svih kemijskih aditiva, pesticida, hormona, antibiotika i ostalih štetnih sastojaka u hrani koju jedete.
Svi ti toksini mogli bi ostaviti štetne posljedice na vaše tijelo, šteteći vašem metabolizmu, vašoj probavi i snižavajući vaš nivo energije.
Kada bi mogli učiniti nešto što bi vam pomoglo da eliminirate neke od tih toksina, popravite svoju probavu, stimulirate metabolizam i povećate nivo energije, bi li to učinili?
Naravno da bi! A potrebna vam je samo minuta.

Evo kako…

Odmah nakon ustajanja svako jutro iscijedite pola ili cijeli limun (ovisno o veličini limuna) u čašu tople vode. Pijte to barem 10 minuta prije obroka. Koristite pravi limun, nikako flaširanu limunadu da napravite taj napitak (po mogućnosti organski uzgojen limun zbog izbjegavanja pesticida).

3 glavne koristi koje jutarnja topla limunada donosi:
– poboljšava probavu
– podiže nivo energije
– pomaže u skidanju masnoće (gubljenju kilograma)

Inače, dobrobiti za zdravlje od limuna su velike. Poznato je od davnina da limun sadrži snažne antibakterijske, antivirusne i komponente koje poboljšavaju imunitet. Limun je čistač jetre i velika pomoć u probavi, sadrži limunsku kiselinu, magnezij, bioflavonoide, vitamin C, pektin, kalcij i limonene koji jačaju naš imunitet, da se tijelo može boriti protiv infekcija.

Toplo preporučam svako jutro čim ustanete, popijte jednu toplu limunadu, osjetiti ćete dobrobiti već nakon par dana.

limun1

Upišite svoj email da bi primali obavijesti o napisanim novim tekstovima putem emaila