Upiši se

Upišite svoj email da bi primali obavijesti o napisanim novim tekstovima putem emaila

KorisnikaOnline

Topla limunada svakog jutra, za ljepše sutra

Doslovno ste bombardirani toksinima u današnjem modernom svijetu, iz zraka koji udišete, vode koju pijete, kozmetičkih preparata koje koristite i svakako od svih kemijskih aditiva, pesticida, hormona, antibiotika i ostalih štetnih sastojaka u hrani koju jedete.
Svi ti toksini mogli bi ostaviti štetne posljedice na vaše tijelo, šteteći vašem metabolizmu, vašoj probavi i snižavajući vaš nivo energije.
Kada bi mogli učiniti nešto što bi vam pomoglo da eliminirate neke od tih toksina, popravite svoju probavu, stimulirate metabolizam i povećate nivo energije, bi li to učinili?
Naravno da bi! A potrebna vam je samo minuta.

Evo kako…

Odmah nakon ustajanja svako jutro iscijedite pola ili cijeli limun (ovisno o veličini limuna) u čašu tople vode. Pijte to barem 10 minuta prije obroka. Koristite pravi limun, nikako flaširanu limunadu da napravite taj napitak (po mogućnosti organski uzgojen limun zbog izbjegavanja pesticida).

3 glavne koristi koje jutarnja topla limunada donosi:
– poboljšava probavu
– podiže nivo energije
– pomaže u skidanju masnoće (gubljenju kilograma)

Inače, dobrobiti za zdravlje od limuna su velike. Poznato je od davnina da limun sadrži snažne antibakterijske, antivirusne i komponente koje poboljšavaju imunitet. Limun je čistač jetre i velika pomoć u probavi, sadrži limunsku kiselinu, magnezij, bioflavonoide, vitamin C, pektin, kalcij i limonene koji jačaju naš imunitet, da se tijelo može boriti protiv infekcija.

Toplo preporučam svako jutro čim ustanete, popijte jednu toplu limunadu, osjetiti ćete dobrobiti već nakon par dana.

limun1