Zeleni kašasti sokovi i sirova hrana za zdravlje

Želite li detoxicirati svoje tijelo?Podignite veliku čašu zelenog soka i popijte je..Ipak, ne tako brzo… 🙂

zeleni kašasti sok

Post na sokovima je vrlo popularna metoda detoksikacije, ali ipak, to je metoda u kojoj nedostaje jedan od  najvažnijih dijelova čistača tijela. Vlakna!

Vlakna su esencijalna za funkciju zdravih crijeva, to je jedini zdravi način čišćenja crijeva koji je odobrila priroda. To je također veliki nedostatak sokova. Bez vlakana, ne čistite se kako treba i ne hranite svoje tijelo po tom pitanju. Dakle kako dobiti zelene sokove s potrebnim vlaknima da obezbjede pravilnu funkciju i čišćenje crijeva? Zeleni kašasti sokovi (smoothies)!

detox tijela

Zeleni kašasti sokovi obezbjeđuju superiornu metodu detoksikacije, zato što nam daju zdrava vlakna, vitamine, minerale, antioksidanse i oni su cjelovita hrana. Oni vas hrane i dopunjavaju između obroka.

Vaše tijelo treba da pokreće cjelovita hrana, ne djelomična, poput sokova. Post na sokovima može izazvati neravnotežu u nutrijentima, i nedostatak kalorija i ugljikohidrata, koji vam trebaju za energiju, kao i proteini. Česti post na sokovima vam može poremetiti metabolizam i dovesti do manjka nutrijenata.

Post na zelenim sokovima može vam dati osjećaj da se čistite, ali osjećaj je zbog izbacivanja iz prehrane hrane koja je opterećivala probavu i ostalih problema koji se riješavaju detoksikacijom. Iste rezultate dobit ćete s nemasnim zelenim kašastim sokovima, a bez da se izgladnjujete ili ispirete crijeva.

Kad se detoksicirate, vaše tijelo ne treba odmor od hrane, ono treba odmor od neke hrane koju inače jedete (previše masnoća, čak i sirovih, tvorničke hrane, junk hrane – pomfri i slično…)

tjelo i post

Dakle trebate li postiti na zelenim kašastim sokovima?

Ne preporučam piti ništa osim zelenih kašastih sokova. Imate i na ovim stranicama način detoksikacije pomoću zelenih kašastih sokova.
Ako želite stvarno detoksicirati svoje tijelo i dati mu ono što treba, preskočite sve dijete i postove na sokovima, počnite s detoksikacijom sa zelenim kašastim sokovima!