vid

Tijekom zadnjih 15-ak godina, naglo je povećan broj ljudi koji nose naočale za vid ili kontaktne leće. To je vjerojatno povezano s naglim porastom korisnika kompjutera na poslu i kod kuće, kao i s povećanim gledanjem televizora. To je dobro za optičare, a loše za nas, ali ipak si možemo pomoći.

Naše oči trebaju redovitu vježbu da bi ostale zdrave, kao i svi ostali mišići na tijelu. Nažalost, mi uzimamo zdravo za gotovo da će nam s godinama vid oslabiti i da ćemo morati nositi naočale. No to ne mora biti tako ako redovito vježbamo naše oči. A i ako počnemo nositi naočale, naš vid će se s vremenom samo pogoršavati, kako nam se oči budu navikavale na naočale, trebat će nam stalno sve veća i veća dioptrija. Svatko tko nosi naočale reći će vam da se njegov vid s vremenom pogoršava, ali ne povezuje to s nošenjem naočala, već s godinama i s prirodom posla i slično.

Vježbe koje ja koristim su prilično standardne i poznate su već godinama javnosti, ali meni pomažu, a nadam se da će pomoći i vama. Ovakve vježbe a i mnoge druge, lako se mogu naći na internetu, ali zašto ih ne podijeliti i ovdje s vama.

Vježbe za jačanje mišića očiju i poboljšanje vida