Zeleni kašasti sokovi i sirova hrana za zdravlje

Možete smršaviti, a ipak pojesti desert!

1

Ako želite biti uspješni u skidanju kilograma, morate napraviti promjene u svom načinu življenja. Morate limitirati određene vrste hrane, poput deserta.
No ipak, striktno držanje dijete moglo bi vam se vratiti poput bumeranga. Ako pokušavate maknuti iz života sva iskušenja a da bi izgubili kilograme, vjerojatno ćete sabotirati svoju dijetu sa desertom.
Dobra je vijest da postoje zdravije alternative vašim najdražim desertima.

Sirovi čokoladni sladoled sa mentom, recept:

sirovi_čokomint_sladoled

Ovaj čokoladni sladoled sa mentom, napravljen od banana i cjelovite hrane, nema dodanog šećera i odličan je za
skidanje kilograma, inače sirovi sladoledi sa bazom banane i dodacima poput kakaa i mentola čine bogatstvo okusa, odlično za desert i najvažnije nema osjećaja krivice ;).

Sastojci:

  • 2 smrznute banane
  • 10 do 15 svježih listova mente
  • 2 čajne žličice kakao praha

Upute:

Ogulite i zamrznite banane, najmanje 8 sati, zatim izvadite banane iz zamrzivača i pustite ih da se otope nekoliko minuta, želite ih dovoljno meke da ih možete razrezati uzdužno i zatim narezati na komadiće. No nedajte im da se previše otope. Zatim:
Nasjeckajte lišće mentola i u svom blenderu izmiksajte lišće mentola i banane dok ne postanu kremasti, ako se banane ne mogu miksati, pustite ih još malo da se otope i zgnječite ih vilicom, pa ih onda ubacite u blender i miksajte dalje. Stavite sladoledni miks u zdjelu i pospite kakao prahom ili listićima, uzmite žlicu i uživajte!

Sladoled za vegane sirovojelce, recept:

sirovi_banana_sladoled

Vrlo je lako napraviti sladoled i treba vam samo par minuta, ovo je temeljni recept:

Sastojci:

  • 2 smrznute banane, oguljene
  • 3 do 4 žlice bademovog mlijeka

Upute:

Ogulite i zamrznite banane na barem 8 sati, zatim ih izvadite iz zamrzivača i narežite, ne dozvolite da se previše rastope. Miksajte ih u svom blenderu zajedno s bademovim mlijekom, dok ne postanu kremaste, ako se teže miksaju dodajte malo više bademovog mlijeka.

Uzmite žlicu i navalite! 😀

sladoled_na_žlici

Ovo su deserti i ne treba ih jesti stalno, a puno su zdravija alternativa komercijalnoj obrađenoj hrani, nabijenoj kalorijama i nezdravim masnoćama i šećerima i tko zna čime sve još.

Mnogi veganski sirovojedski recepti se brzo i lako pripreme, a super je kad ih radite s djecom i/ili partnerima, a i pomaže pri njihovom izboru zdravijih odluka. Kad je desert zdrav, možete biti ponosni na ono što jedete, to bi mogla biti zdrava obiteljska aktivnost, bolje nego nego nekakva tajna s osjećajem krivnje kad jedete junk food da vas nitko ne vidi.

Upišite svoj email da bi primali obavijesti o napisanim novim tekstovima putem emaila