Zaslužujete da izgledate i da se osjećate odlično! 

voće-povrće-ostalo

I vi to možete! A to ne mora biti niti vremenski ograničeno niti stresno, samo slijedite upute na ovim stranicama i imat će te pravu pomoć.  Surfajući ovim stranicama naći će te najbolje, najfinije, najlakše i najneodoljivije recepte za sirovu hranu, sokove, zelene kašaste sokove, salate, menije, planove prehrane i još puno toga što će vam pomoći da izgledate bolje, imate više energije i da postanete zdraviji. A to vjerojatno oduvijek i želite.

Mnogi se ljudi okreću sirovoj hrani zbog zdravstvenih razloga. Kako takva prehrana ne sadrži meso, dijetetičari minimiziraju unos zasićenih masti i transmasnih kiselina, a isto tako je i s kolesterolom i natrijem. Sa sirovom prehranom dobit će te više kalija, vlakana, magnezija, kao i vitamina iz povrča, voča, sjemenki i orašida, što doprinosi vašem općem zdravlju.

Sirovojelstvo je relativno nov koncept prehrane. Ovdje je fokus na sirovoj biljnoj hrani, kao i na neprocesiranoj hrani. To znači da oni koji prihvate taj tip prehrane prelaze na redovitu prehranu sa svježim povrćem, voćem, sjemenkama, orašidima, grahoricama, klicama pa i s algama. Svrha konzumiranja sve te sirove hrane je da se zaštiti struktura hrane i da se ne unište encimi koji se prirodno nalaze u sirovoj hrani. Ti encimi pomažu kod apsorbiranja nutrijenata kao i kod probave. Kad izaberete sirovu prehranu, obično se obavežete da će te konzumirati sirovu hranu u barem 75% količini. Najvažniji razlog zbog kojeg biste mogli odabrati sirovu prehranu je potvrđena dobrobit za zdravlje. Neke studije pokazuju da takva vrsta prehrane povećava nivo energije, poboljšava redukciju težine i sa dobrom probavom reducira probleme sa srcem čak i poboljšava vaše opće zdravlje.