Sok od pšenične trave i njegove dobrobiti sok od pšenice Redovno konzumiranje svježeg soka pšenične trave pruža nam mnoge prednosti, a jedna od njih je i ta da može vratiti sjedoj kosi njenu prirodnu boju.
Prema tradicionalnoj kineskoj medicini pigmentacija kose ovisi o kvaliteti krvi i zdravoj snazi rada bubrega. Ako ste naglo posjedili trebali bi obratiti pažnju na zdravlje svojih bubrega i krv, a to je moguće promjenom prehrane koja je bogata klorofilom poput divljih modrozelenih algi ili sokom pšenične trave. kosa1
Sok od pšenićne trave je odličan čistać krvi, koji usporava starenje i sprečava pojavu sijede kose, isto tako pomaže u podmlađivanju i regeneraciji naše kože! Zbog visokih udjela klorofila , kao i aminokiselina, minerala, vitamina i enzima pšenična trava omogućava širok spektar zdravstvenih koristi i ljekovitih prednosti:
  • Pomaže u liječenju tumora i sprečava rak - prema istraživanjima sok od pšenićnih klica ima snažnu sposobnost u borbi protiv tumora.Osim klorofila u pšenićnoj travi prisutni borci protiv raka je i enzim ključan u proizvodnji zdravih stanica koje izgrađuju kožu Superoxide Dismutaze, antikancerogeni minerali poput selena i leatrila se također nalaze u soku pšenične trave.
  • Snažan detoksikant - štiti i čisti jetru i krv, neutralizira toksične tvari iz organizma kao što su kadmij, nikotin,stroncij, živa i polivinil klorid.
  • Pospješuje probavu - problemi kao što su zatvor, čir na želucu i upalna bolest crijeva mogu se učinkovito lječiti sa sokom od pšenične trave, budući da sadrži snažne enzime i aminokiseline koji štite probavni sustav.
  • Snižava krvni tlak - Glikemijski indeks(GI) se koristi za mjerenje utjecaja određene hrane na razinu glukoze u krvi. Obično se namjernice sa niskim GI preporučuju dijabetičarima. Ova nevjerovatna hrana može sniziti GI nekih namjernica, a isto tako studije pokazuju da pomaže i kod spuštanja razine glukoze i lipida u tijelu.
  • Obnavlja krv - važan aspekt klorofila u pšeničnoj travi je njegova izvaredna sličnost sa hemoglobinom, tvar koja prenosi kisik u krv. Kada naš organizam apsorbira klorofil, on se pretvara u krv koja prenosi hranjive tvari do svake stanice u tijelu,"tekući kisik klorofila" je od velikog značaja za mnoge tjelesne procese, tako što štiti naše tijelo od stanica raka (stanice raka ne mogu postojati u prisutnosti kisika!)
  • Učinkovit kod stanja Hipotireoze- Hipotireoza je stanje pri kojem je štitnjača slabije aktivna i stvara premalo svojih hormona. Sok od pšenične trave pomaže u stimulacijom štitnjaće i održavanjem hormonalne ravnoteže.
  • Pomaže u prevenciji karijesa - zubni karijes može se spriječiti ispiranjem usne šupljine sokom pšenićne trave, jer se u njemu nalaze esencijalni minerali korisni za zube.
  • Smanjuje apetit - posebno ako se kozumira rano ujutro na prazan želudac, zato je i idealno rješenje za one koji planiraju da izgube na težini.
  • Pomaže kod lječenja artritisa - regulira upalu u zglobovima i tako ublažava bolove.
  • Redovitom konzumacijom soka od pšenićne trave možemo se rješiti loše zadaha i neugodnih mirisa - budući da on ispire otrove iz našeg tijela , kože i usne šupljine poput prirodnog dezodoransa
sok od pšenice1 Sok od pšenićne trave sadrži 17 esencijalnih aminokiselina, 90 minerala, 13 vitamina i 80 enzima, a većinu svojih ljekovitih svojstava duguje klorofilu kojeg sadrži čak 70 %!