Upozorenje i odricanje od odgovornosti! Informacije na ovim stranicama nisu liječnički savjet i nisu zamjena za medicinsku uslugu koju vam može pružiti kvalificirani liječnik. Namjera nam je samo podijeliti znanje i informacije iz osobnih istraživanja i iskustava. Samo vas želimo ohrabriti da učinite korak više u brizi prema svom zdravlju i da sami donesete svoje odluke zasnovane na vlastitom iskustvu i u suradnji s kvalificiranim zdravstvenim djelatnikom.

Uvijek se savjetujte i surađujte sa svojim liječnikom, prije nego pokušate liječiti neku bolest ili medicinsko stanje pomoću prehrane ili promjene životnog stila ili kad mijenjate ili prekidate liječenje propisanim lijekovima. Uvijek pitajte liječnika prije nego činite promjene u prehrani ako ste pod medicinskim tretmanom. Uvijek se savjetujte s liječnikom prije nego li počnete s novim načinom prehrane (dijetom) ili nekim fitness programom.

Informacije o prehrani i nutritivnim sastojcima u prehrani su uglavnom skupljene iz relevantnih izvora i uvijek se odnose na prosječne osobe, mada zapravo stvarne nutritivne vrijednosti mogu varirati ovisno o više faktora, ali i ne samo o njima, npr.veličini, svježini, proizvodnji, zemljopisnoj regiji i sezoni.